United KingdomFranceBelgiumNetherlandsEireGermanySwedenAustraliaNorwayNorwayGreece
Veel gestelde vragen     Producten

Toe aan een nieuw uitdaging?

Vraag Het De Expert

Polijstmachines

Veel gestelde vragen
Bij Autosmart krijgen we de nodige technische vragen op het gebied van autoreiniging. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen.

VRAAG. Het liefst heb ik één poetsmiddel voor alle toepassingen, ook voor auto’s waarvan het lakwerk z’n beste tijd heeft gehad. Hebben jullie een product waarmee ik alles kan doen?
ANTWOORD. Mirror Image. Deze polijstwas geeft een goede glans, maar is ook krachtig genoeg om oud lakwerk in nieuwstaat terug te brengen.

VRAAG. Ik wil één polijstmiddel voor al onze auto’s. Ze zijn allemaal jonger dan 3 jaar en het lakwerk ziet er nog prima uit. Het product dat ik zoek, moet de lak voor langere tijd beschermen.
ANTWOORD. Platinum. Dat is snel en makkelijk te gebruiken, en ideaal om auto’s weer glanzend te krijgen. Ook als die al een paar jaar oud zijn, als het lakwerk tenminste nog wel in goede staat verkeert.

VRAAG. Ik zie geen druppelvorming meer op m’n auto. Betekent dit dat de Silver Seal uitgewerkt is?

ANTWOORD. Nee. Als het regent, worden vuil en stof van de auto afgespoeld. Dit verandert de oppervlaktespanning op het lakwerk, waardoor de druppelvorming afneemt.

VRAAG. Kan ik verkeersvuilverwijderaars gebruiken op roestvrij staal?

ANTWOORD. Ja – verkeersvuilverwijderaars zijn alkalische producten, dus die kunnen prima op roestvrij staal worden gebruikt. (Ze worden gemaakt in roestvrijstalen tanks). Wees er wel zeker van dat het oppervlak echt roestvrij staal is, en geen aluminiumlegering. Aluminium kan worden aangetast door alkalische producten.

VRAAG. Wat is de beste bekledingsshampoo voor erg vuile interieurs?
ANTWOORD. Voor machinaal gebruik raden we Brisk Low Foam aan. Voor handmatig gebruik Brisk Extra. In beide gevallen kunt u ook Bio Brisk gebruiken.

VRAAG. Kunnen verkeersvuilverwijderaars worden gebruikt in recyclingsystemen?

ANTWOORD. Dat hangt ervan af. Als er koolstoffilters in het recyclingsysteem zitten, is het belangrijk dat de pH-waarde van het afvalwater dat erdoorheen gaat lager is dan ongeveer 9,5-9,0. Als de mengverhouding juist is ingesteld, en de scheidingstanks in het systeem groot genoeg zijn én regelmatig worden schoongemaakt, ligt de pH-waarde in het geval van Hazsafe en Active XL normaal gesproken lager. Aan al die voorwaarden wordt echter lang niet altijd voldaan, dus voorzichtigheid is geboden. Neutrale producten zijn het veiligst voor de filters; de veiligste verkeersvuilverwijderaar is Envirowash.


Terug

 


.......