United KingdomFranceBelgiumNetherlandsEireGermanySwedenAustraliaNorwayNorwayGreece

 

Reinigingstips     Vraag Het De Expert

Polijstmachines

Aromatek

Directe Levering

Tornador

Gezondheid & Veiligheid

Kostenbeheersing

Reinigingstips
Een overzicht van tips op het gebied van autoreiniging.

INTERIEUR
• Zet bij het reinigen van deurstijlen het water al aan voordat u de straal op het te reinigen oppervlak richt. Zo heeft u meer controle over de richting en minder last van de terugslag. Als u de lans tijdens het schoonspuiten iets van de auto af richt, blijft het interieur mooi droog.

• Gebruik voor het reinigen en verzorgen van rubberen vloermatten een bumperspons met siliconenvrije Highstyle. Dan blijft er geen overtollig product achter op de matten.

• Om vieze luchtjes sneller te verwijderen kunt u een injectiespuit vullen met BioBrisk, en daar de plek in de bekleding die de lucht veroorzaakt, direct mee inspuiten.

• Voor het reinigen van ventilatieroosters kunt u een kwastje met siliconenspray inspuiten om bij de lastige gedeeltes te komen.

EXTERIEUR
• Zorg er bij het reinigen van glas voor dat het oppervlak koel is en niet bloot staat aan zonlicht. Dit voorkomt strepen.

• Gebruik Silver Seal lakbeschermer op metalen velgen om ze mooi glanzend te krijgen, en om ze te beschermen tegen remstof. Hierdoor wordt opnieuw schoonmaken ook stukken makkelijker!

• Stoffen cabriokappen zijn makkelijk te onderhouden als u de volgende basisregels in acht neemt. Eerst de auto met water afspoelen. Daarna de kap schoonmaken met een zachte borstel en een licht reinigingsmiddel als Autowash of Duet. Zorg ervoor dat u op de plastic ramen een borstel gebruikt die geen krassen maakt, want die zijn daar erg gevoelig voor. Als de kap schoon en droog is, kunt u ‘m beschermen met Silver Seal bekledingsbeschermer.

• Denk er bij het reinigen van autoruiten altijd aan om het raam een centimeter open te doen en de bovenkant schoon te maken, zodat klanten geen vieze rand zien als ze de ramen openen.

• Op metalen velgen kunt u na het reinigen Tango van Autosmart gebruiken om ze beter te laten glanzen. U hoeft het er alleen maar op te spuiten en af te wrijven.

• Als u een auto polijst, breng het polijstmiddel dan eerst aan op het hele voertuig en ga daarna pas aan het polijsten, in plaats van telkens een gedeelte te doen. Dit geeft het polijstmiddel de tijd om goed te drogen, wat betere resultaten oplevert. PS: Polijst voertuigen niet bij extreme temperaturen.

• Treble X is ideaal om betonnen vloeren bij pompstations mee te reinigen. Netjes aanbrengen, goed schrobben en afspoelen.

• G101 allesreiniger van Autosmart is prima te gebruiken voor het verwijderen van copolymeerwax.

• Verwijder zoveel mogelijk vuil en zout met koud water voordat u reinigingsmiddelen aanbrengt op voertuigen. Hierdoor krijgt u het beste reinigingsresultaat tegen de laagste kosten. Maak het voertuig bij warm weer eerst grondig nat voor u reinigingsmiddelen aanbrengt. Voertuigen bij voorkeur niet in direct zonlicht reinigen. 

• Volg onderstaande stappen om het chassis van een vrachtwagen op de juiste manier te reinigen:
1) Verwijder vet- en olieresten met heet water onder hoge druk. Het gebruik van reinigingsmiddelen heeft in dit stadium nog geen zin.
2) Verdun het reinigingsmiddel in de juiste mengverhouding met heet water, en breng het aan. 5 - 10 minuten laten inwerken.
3) Onder hoge druk afspoelen met heet water. Begin altijd onderaan en werk vervolgens naar boven toe als u reinigingsmiddelen aanbrengt op een voertuig. Hiermee voorkomt u strepen op het lakwerk. Breng reinigingsmiddelen alleen aan op de oppervlakte; probeer niet alle vuil direct te verwijderen.

OVERIG
• Zorg ervoor dat u enkele Smart Wipes bij u hebt als u de hele dag in een bedrijfs- of vrachtwagen doorbrengt. Dan kunt u onderweg ook altijd uw handen schoonmaken als u geen water bij de hand hebt.

• Veel autopoetsers wassen hun microvezeldoeken vaak om ze te kunnen hergebruiken. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee. Maar let op! Gebruik hierbij GEEN wasverzachters. Daardoor verzachten de speciale vezels en verliezen de doeken hun absorberend vermogen, waardoor de werking sterk vermindert.

• Door lekkende slangen, spuitpistolen et cetera tijdig te vervangen, kunt u de levensduur van uw hogedrukreiniger verlengen – een lekkende slang kan ervoor zorgen dat er druk wordt opgebouwd in het apparaat, waardoor de motor onnodig wordt belast en sneller slijt.


Terug

 
   


.......